Occasions Schiedam

 

Je hebt een ruime keuze aan occasions in Schiedam. Zo zijn er meerdere garages waar je een occasion aan kunt schaffen of kun je ervoor kiezen om een tweedehands auto van een particulier te kopen. Als je voor een occasion kiest ben je doorgaans een stuk voordeliger uit in de aanschaf. Ook ligt de afschrijving van een occasion een stuk lager dan die van een nieuwe auto, is de levertijd kort en het aanbod groot. Wel kunnen de kosten voor onderhoud en reparatie hoger zijn, zeker bij oudere auto’s.

 

Passende occasion uitzoeken

 

Begin op tijd met het zoeken naar een ‘nieuwe’ tweedehands auto. Hierdoor kun je je rustig oriënteren en het aanbod in de gaten houden. Veel mensen gaan pas op een laat moment op zoek naar een andere auto, bijvoorbeeld omdat de huidige auto is afgekeurd tijdens de APK. Probeer de tijd te nemen voor het uitzoeken van een andere auto zodat je geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen. Maak bijvoorbeeld een selectie van merken en modellen die binnen jouw budget vallen en kijk hierbij naar de leeftijd, onderhoudshistorie en de kilometerstand. De staat van de auto is zeer bepalend voor de prijs. Ook kan het zijn dat de ene occasion veel luxer is uitgevoerd dan een ander die voor dezelfde prijs te koop is. De beste manier om er achter te komen of een bepaalde occasion aan je wensen voldoet is door een proefrit te maken. Zet de radio uit zodat je eventuele rare geluiden niet mist.

 

Voordelen van een occasion garage

 

Bij de koop van een tweedehands auto bestaat de kans op gebreken. In dit geval is het wel zo prettig dat je terug kunt vallen op garantie. Indien je de occasion bij een garage koopt is deze vaak voorzien van garantie. Zo bieden BOVAG-garages zes maanden BOVAG Garantie op occasions, of een garantie die minimaal vergelijkbaar is zoals een bepaalde merkgarantie. Wat ook prettig is, is dat je jouw oude auto vaak in kunt ruilen bij de garage. Je hoeft dan geen tijd te steken in het te koop aanbieden van jouw auto. Wel krijg je mogelijk meer geld voor je oude auto als je deze aan een particulier verkoopt. Ook kan het zijn dat er nog garantie op een auto zit als je deze bij een particulier koopt indien het om een nieuwer model gaat waar nog fabrieksgarantie op zit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.