VU genderpoli

Tegenwoordig heerst er in Nederland een debat over genders. Vroeger werd hier zeer bekrompen over gedacht, maar tegenwoordig is men daar meer tolerant over. Als het gaat om genders is er namelijk een groot probleem. Veel mensen voelen zich niet lekker in hun eigen lichaam. Dat is al moeilijk genoeg, maar het gebeurt ook nog eens dat je er in de maatschappij voor wordt veroordeeld in veel situaties. Het is natuurlijk verschrikkelijk om in zo’n samenleving te wonen. Tegenwoordig komt hier gelukkig steeds meer acceptatie voor en is het ook nog eens zo dat er vanuit onderwijsopzicht meer aandacht aan wordt besteed. Ook bij de genderpoli wordt er aandacht aan besteed. Wat doet de VU genderpoli precies? Lees snel verder om daar achter te komen.

 

Helpt jongeren met vragen

 

Heb je een kind dat stelt dat hij of zij zich niet gelukkig voelt in zijn eigen lichaam. Dan weet je als ouder vaak niet zo goed hoe je daar mee om moet gaan. Je kunt je kind natuurlijk moeilijk zonder aarzeling een geslachtsoperatie laten ondergaan. Het blijven immers kinderen en het kunnen impulsieve gedachten zijn. En voor je het weet zijn ze ineens een ander geslacht, terwijl ze daar dan weer niet blij mee zijn. En dan moet het weer opnieuw gebeuren en zo blijf je bezig. Het is echter ook weer onverstandig om het volledig te negeren. Daarom kun je het beste naar de genderpoli toegaan. Deze kunnen jou en je kind begeleiden en helpen.

 

Op kinderen gericht

 

Natuurlijk zijn er ook veel ouders die zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam. De genderpoli is echter gericht op kinderen onder de 18 jaar en niet op volwassenen. Het punt is namelijk dat deze groep nog een stuk kwetsbaarder is. Een volwassene zijn hersenen zijn al helemaal ontwikkeld, met als gevolg dat ze vaak zelf wel een keuze kunnen maken. Bij kinderen ligt dat compleet anders. Die zijn vatbaar voor invloeden en dat moet dus goed nader onderzocht worden. Een geslachtsoperatie is namelijk een lastige beslissing die niet impulsief genomen moet worden.

 

Andere informatie

 

Ook voor praktische informatie kun je terecht bij de genderpoli. Misschien wil je je eventuele kind er alvast op voorbereiden. Of wil je weten wat indicaties zijn waaruit blijkt dat je kind zich niet lekker in zijn vel voelt zitten. Daarvoor kun je ook bij de poli terecht. Ze helpen je graag met verscheidene problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.