Slagerij Hilversum

 

Slager is een ambachtelijk beroep dat al sinds jaren zeg maar toch al een eeuw bestaat. Slagerijen zijn niet zo heel veel meer te vinden, de dag van vandaag. Het beroep slager wordt steeds minder gekozen omdat het een harde stiel , de consument gaat veel vaker naar de supermarkt en weinigen durven nog de stap aan van zelfstandig te beginnen. Nochtans vlees blijven wij eten. We hebben juist iemand nodig dat het voor ons proportioneert en die erover waakt dat het beste vleesproduct bij ons op tafel komt.

 

In hun ambachtelijk assortiment

 

Ambachtelijke vleeswaren

Bij een slager ben je zeker dat het vlees met liefde behandelt is. Hij haalt grote stukken vlees en verwerkt deze dan tot ambachtelijke vleeswaren. Vele slagers zijn ook traiteur en bieden ook bereide gerechten aan in hun slagerij. De kwaliteit die zij aanbieden daar kan de supermarkt nog niet tegenop. In een supermarkt wordt immers alles in grote hoeveelheden aangeleverd en niet meer zelf bewerkt.

 

Fijne salades en vleeswaren

Iedere slagerij heeft zijn eigen specialiteit. Zo zijn er slagers gespecialiseerd in gevogelte, die zullen vooral veel vleeswaren met gevogelte aanbieden. Andere slagers hebben dan weer een andere specialiteit zoals hun fijne vleeswaren of ze maken zelf salades voor op de boterham.

 

Worsten en gehakt

Worsten en gehakt zijn ook typisch van smaak per slagerij. Geen enkele slagerij gebruikt dezelfde kruiding om hun worsten of gehakt klaar te maken. Je moet het maar eens testen, geen enkele worst smaakt hetzelfde. Iedere slager kruidt zijn vlees op zijn manier om zich toch op de één of andere manier toch iets anders te hebben dan de concurrentie. Iedere slagerij probeert ook van de beste in zijn vak te zijn.

 

Veel betere kwaliteit

 

Gelukkig zijn er nog velen die graag naar een slagerij gaan omdat ze weten dat ze echt verse producten of lekkere specialiteiten kunnen verkrijgen. Bij elke supermarkt is dat helaas allemaal een beetje het zelfde.

In de slagerij Hilversum waar ik ga, weet ik wat ik krijg voor mijn geld. Ik ben zeker dat het vlees altijd in orde is, dat het vers is en dat het met liefde is behandelt. Gelukkig zijn er nog veel mensen die daarin geloven en kan het beroep van slager of de slagerij toch nog blijven bestaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.