Energetische therapie Eindhoven

 

Energetische therapie is het bewuste en competente gebruik van therapeutische modaliteiten ten behoeve van je persoon, op een subtiel en emotioneel niveau, maar ook in je algemene en fysieke welzijn. Het is een verzamelnaam voor elke therapie die de energiecircuits in je fysieke of subtiele lichaam manipuleert om het evenwicht te herstellen en de aangeboren genezingsmechanismen van je lichaam te vergemakkelijken. Enkele van de meer bekende therapieën die vallen onder de term “energetische genezing” zijn reiki, reflexologie, kinesionomie en acupunctuur. Energetische genezing omvat ook minder bekende natuurlijke therapieën zoals: balans tussen aura en chakra;”, kristalgenezing”, kleurentherapie, enz.,

 

Energietherapeuten gebruiken subtiele energiesystemen

Professionele therapeuten zijn gespecialiseerd in enkele modaliteiten en zullen deze op hun eigen unieke manier combineren. Zo heeft ook je therapeut in Eindhoven zijn eigen methodes. Velen combineren intuïtieve vaardigheden met hun praktische en theoretische vaardigheden. Energetische therapie gebruikt een holistische benadering die verder kijkt dan het fysieke om de subtiele energiesystemen (meridianen, aura’s, chakra’s, nadi’s) te manipuleren, waar de oorzaak van je ziekte kan worden gevonden.

Trauma, emotionele en mentale stress, valse geloofssystemen, fysieke stress, omgevingsstress en andere belemmeringen voor onze persoonlijke groei kunnen worden opgeslagen in de energievelden van je lichaam en beïnvloeden je vermogen om volledig te functioneren. Energetische genezing vergemakkelijkt het genezingsproces door blokken in de energievelden op te ruimen, de energie te herstellen en opnieuw in balans te brengen, zodat het lichaam zijn optimale evenwichtsniveau kan bereiken van waaruit het toegang heeft tot zijn inherente vermogen om jezelf te genezen. Energetische genezing kan ook helpen bij het identificeren van “problemen” voordat ze zich manifesteren als pijn of mogelijke aandoeningen in je lichaam. Het opent je bewustzijn voor de gebieden waar je je doorheen moeten werken om je vitaliteit te behouden.

 

Wat is energie en hoe is het verbonden met een slechte gezondheid?

De kwantumfysica heeft erkend dat je allemaal uit energie bestaan, zoals alles om je heen. Het is de meest diepgaande bouwsteen van het leven, maar net als de lucht die je inademt, kunnen de meeste mensen het niet zien. Energie stroomt door alles heen en creëert alles. Zelfs je gedachten en emoties zijn energie. Het is gewoon een verschil in de trillingsfrequentie van energie die je de illusie van substantie en scheiding geeft, zoals water dat met een langzamere vibratie van vast ijs naar vloeistoffen verandert en vervolgens bij hogere trillingen begint te stromen. Je persoonlijke energieën zijn subtiel in balans en je kunt ziek worden of je “niet helemaal goed” voelen wanneer je energiestromen worden verstoord of geblokkeerd. Energie-onevenwichtigheden kunnen het gevolg zijn van zowel interne als externe factoren. Als je in de regio Eindhoven woont,kan je er zeker terecht voor een energetische therapie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *