Vietnamese gerechten Rotterdam

 

De Vietnamese keuken is een zeer verfijnde keuken, waarin alles draait om verse ingrediënten en een perfecte balans van zout, zoet en zuur. Het verwerken van verse kruiden zoals basilicum en munt, maar ook van citrusvruchten zoals limoen bepalen de smaak van de gerechten voor een groot deel. Uiteraard mogen ook de vele soorten pepers niet ontbreken in de mix die iedere chef maakt voor een typisch Vietnamees gerecht. De kruidenmix bestaat doorgaans uit een aantal basis elementen en ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn sjalotjes, knoflook, chilipepers en citroengras, maar bijvoorbeeld ook de zeer aromatische kaffir blaadjes.

 

Rijst voert de boventoon

 

Bij bijna iedere keuze uit de lange lijst Vietnamese gerechten wordt rijst geserveerd. Hoewel de gerechten uit de Zuid-Vietnamese keuken wat zoeter zijn (vanwege palmsuiker en kokos teelt in de streek), wordt ook daarbij rijst geserveerd. De zeer vruchtbare Mekong Delta in Vietnam maakt het mogelijk om maar liefst drie maal per jaar rijst te oogsten. Hierdoor is rijst het bijgerecht bij uitstek. Ook worden hier noedels van gemaakt, zijn er deegwaren en koekjes verkrijgbaar van rijstmeel en is rijst een goedkoop ingrediënt in de Vietnamese culinaire traditie.

 

Authentiek Vietnamese gerechten in Rotterdam

 

Voor de liefhebber van perfect Vietnamees eten gemaakt naar authentieke recepten, zijn er meerdere uitstekende restaurants te vinden in- en om Rotterdam. Houd je van traditionele soepen, heerlijke gerechten met verse tropische vruchten of banh mi? Dan kun je Vietnamese gerechten in Rotterdam zelfs thuis laten bezorgen op een luie avond. Ook voor degenen die het liefst vegetarische eten is er goed nieuws. Zo kun je bij steeds meer restaurants met Vietnamees eten kiezen voor gerechten waarbij in plaats van de traditionele vissaus gebruik is gemaakt van een vegetarische variant op deze saus. Perfect!

 

Franse invloeden op de Vietnamese keuken

 

Velen die in Vietnam zijn geweest noemen de vaak op straat verkrijgbare schaaltjes met pho hun favoriete gerecht. De basis voor de pho, oftewel de bouillon die de basis vormt voor deze bamisoep, komt van oorsprong uit de Franse keuken. Het koloniale verleden en de Franse invloeden vanuit deze tijd hebben gezorgd voor een aantal interessante gerechten, die in de Vietnamese keuken een geheel eigen draai hebben gekregen. Ook de karamel flan en andere zoete gerechtjes met karamel op het dessertmenu van veel Vietnamese restaurants horen hierbij. Proef dus vooral ook de desserts op het menu van Vietnamese gerechten in Rotterdam!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *