EMS

 

De afkorting EMS staat voor elektro musculaire stimulatie. Dit wordt ook wel spierstimulatie genoemd. EMS fitness is een trainingsmethode waarbij de spieren worden versterkt en gestimuleerd met behulp van elektriciteit. De elektriciteit wordt uitgestraald door middel van elektroden die in een speciaal pak zijn verwerkt wat je draagt tijdens het volgen van EMS fitness.  De intensiteit van de kracht die deze elektroden uitstralen kan worden in gesteld met behulp van een extern EMS trainingsapparaat. Wanneer je pas gestart bent met het volgen van EMS fitness zullen de impulsen die worden afgegeven door de elektroden in het pak wat je draagt tijdens EMS fitness, minder krachtig en van kortere duur zijn, dan wanneer je al wat langer EMS fitness volgt. Wanneer je graag meer zou willen gaan bewegen kun je kiezen voor een abonnement bij een sportschool in de buurt. Echter kost sporten in een sportschool best wat tijd. Wanneer je niet over deze tijd beschikt, of niet bereid bent om veel tijd te investeren in lichaamsbeweging kun je beter voor een andere effectieve trainingsmethode kiezen. Je kunt bijvoorbeeld EMS fitness gaan volgen.

Wat houdt EMS fitness in?

EMS fitness is een effectieve trainingsvorm voor het hele lichaam. Tijdens het volgen van EMS fitness worden de verschillende spiergroepen in het lichaam getraind. Tevens wordt je uithoudingsvermogen op een positieve manier beïnvloedt en zal je na verloop van tijd meer vitaliteit ervaren. Tijdens EMS fitness worden de grootste en belangrijkste spiergroepen in het lichaam getraind met behulp van elektriciteit. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de armspieren, de buikspieren, de rugspieren, etc. Zelfs de dieper gelegen spieren in het lichaam worden met behulp van de impulsen die worden afgegeven geactiveerd. Vaak kost sporten in een sportschool relatief veel tijd. Dit is bij EMS fitness niet het geval. Een gemiddelde trainingssessie bij EMS fitness duurt ongeveer twintig minuten. Door het volgen van EMS fitness blijft er dus genoeg tijd over voor eventuele andere bezigheden. Tevens heeft EMS fitness een positief effect op de genezing van blessures of ter voorkoming hiervan.

De voordelen van EMS fitness

Het volgen van EMS fitness heeft veel voordelen. Buiten het feit dat het relatief weinig tijd in beslag neemt, is EMS fitness ook minder belastend voor de gewrichten dan gewone fitness. Hierdoor is het ook mogelijk om EMS fitness te gaan volgen wanneer je kampt met gewrichtsklachten. Tevens heeft EMS fitness een positief effect wanneer je graag een aantal kilo af wil vallen. Door de impulsen die worden afgegeven door de elektroden worden calorieën snel verbrandt, en kun je op een snelle en eenvoudige manier gewicht verliezen. Wel is het van belang dat je eventuele aanwezige lichamelijke klachten overlegt met jouw trainer wanneer je wil gaan starten met EMS fitness. Dit omdat EMS fitness niet geschikt is voor mensen die kampen met gezondheidsklachten zoals epilepsie, hart- en vaatziekten en zwangere vrouwen. Wanneer je pas bevallen bent is EMS fitness echter weer wel aan te raden. Dit om je bekken en buikspieren snel weer in vorm te krijgen en te versterken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *