Het leven gaat niet altijd over rozen is een welbekende uitspraak die regelmatig wordt gebezigd. Dit is dan ook al te waar. Je kunt namelijk verschrikkelijke dingen meemaken in je leven, waardoor het leven aanzienlijk minder leuk wordt. Dan denk ik bijvoorbeeld aan een traumatisch ervaring. Het punt bij traumatische ervaringen is dat velen niet exact weten wanneer ze last hebben van een traumatische ervaring. Het is namelijk niet zo dat het zich altijd manifesteert, soms kan het namelijk ook heel subtiel naar voren komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een periode last hebt van boosheid of van andere problemen. In die situaties is het verstandig om hulp te zoeken, want dit zijn problemen die je levensgeluk danig kunnen verpesten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om EMDR therapie in Roosendaal te nemen, maar wat voor profijt heb jij daarvan?

 

EMDR is een therapeutische methode

 

EMDR is een effectief bewezen therapeutische methode waarmee je ervoor kunt zorgen dat je minder last gaat krijgen van je trauma. In veel gevallen kan de gehele trauma zelfs worden verwerkt. Deze methode kan op verschillende plekken worden toegepast, maar het is perfect als je het laat uitvoeren door een echte professional. Anders is er een kans dat er iets mis gaat, want het is vrij gevaarlijk om deze methode toe te passen zonder ervaring. Voor de kosten en overige informatie is het verstandig om informatie aan te vragen bij een professional op dat gebied. Er zij variërende plekken waar je deze therapie kunt uitvoeren. Het beste is om te surfen op internet en te analyseren of er een bepaalde methode is die goed bij je past. Kijk wel goed of je met een betrouwbare zaak van doen hebt.

 

Andere mogelijkheden

 

Naast de EMDR-methode zijn er natuurlijk ook andere methodes die worden gebruikt om mensen van hun trauma’s af te helpen. Hetgeen wat het meest voor de hand ligt is natuurlijk de psychiater. Het nadeel van een psychiater is echter dat het flink in de kosten kan oplopen. In veel situaties wordt een psychiater namelijk niet vergoed, en voor mensen in de knoop is dat een erg tragisch gegeven. Mensen zonder grote financiële mogelijkheden hebben immers ook het recht om van een trauma af te komen. In sommige pakketten is een psychiater echter wel mogelijk en wordt dit vergoed. Maar daarvoor kun je het beste even de polisvoorwaarden doorlezen, zodat je zeker weet wat wat de mogelijkheden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *